Araç içerisinde de bir elektrik arızası oluştuğunda da sorun büyük bir ihtimalle
Kategorilere Gözat

0(232)435 32 20

Araçlarda Görülen Elektrik Problemleri ve Çözümleri

Araçlarda Görülen Elektrik Problemleri ve Çözümleri

Araçların elektrik ihtiyacı elbette akü ile karşılanır. Araç içerisinde de bir elektrik arızası oluştuğunda da sorun büyük bir ihtimalle de aküden kaynaklanıyordur. Şimdi sık karşılaşılan akü sorunlarına ve çözümlerine bakalım.

Normal bir akünün en az 2 yıl dayanması beklenir. Aracın marşı basmıyor ve gösterge lambaları da yanmıyorsa bu durumda akü bitmiştir.Akünün bitmesi gibi bir durumda yapılacak tek şey akünün şarj edilmesidir. Bunun için de bir başka aracın aküsünden yararlanılabilir. Bunun için araç içerisinde akü takviye kablosu bulunmalıdır. Akü, bir başka aracın aküsünden şarj edilirken dikkat edilmesi gereken şey, pozitif kutupların birbirine, negatif kutupların da birbirine bağlanmasıdır.

Aracın kullanımı esnasında akü ışığının yanması akünün arıza yaptığını değil, akünün şarj olmasını sağlayan akü besleme ünitesinin bozulduğu anlamına gelmektedir. Bu durumla karşılaşıldığında direk en yakın servise gidilerek akü besleme ünitesi kontrol edilmelidir.

Aküyü bitiren etkenler;

- Gerekmediği halde arabayı çok sıcak veya çok soğuk yerde bekletmek akünün çok çabuk bitmesine neden olan etmenlerin başında gelir.

- Araba çalışmıyorken gereksiz yere farların açık bırakılması,

- Radyonun açık bırakılması (aküyü 4 – 5 saatte bitirebilir),

- Araç içerisinde elektrik kaçağı bulunması